30 Nisan 2014 Çarşamba

ÇİĞ BÖREK

ÇİĞ BÖREK




MALZEMELER:

  •  2,5 su bardağı beyaz un
  •  1 çorba kaşığı sirke
  •  1 çay bardağı su
  •  Yarım çay bardağı sıvı yağ

İÇ HARCI:
  •  250 gr az yağlı kıyma
  •  1 adet küçük küçük doğranmış kuru soğan
  •  Tuz, karabiber
  •  1/2 çay bardağı su

NASIL YAPILIR?

  • Bir kabın içerisine unu, tuzu  ekleyin tuzun orantılı dağılması için iyice harmanlayın.
  • Unun ortasını açın Yavaş yavaş suyu, yağı, sirkeyi  ilave ederek ele yapışmayan (kulak memesi kıvamı) ama yumuşakça bir hamur yoğurun.
  • Nemli bir bez altında yada ağzını kapatarak 30 dk dinlendirin.
  • Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bezeler yapın.Unlanmış zeminde tabak büyüklüğünde açın.
  • Başka bir kapta kıymayı,  çok küçük doğradığınız soğanları tuzu karabiberi  suyu ekleyip yoğurarak  yumuşak  sürülebilir bir iç harcı elde edin.
  • Açtığınız hamura yarısına kenarlarına değmeyecek şekilde iç harcı sürün ve diğer kalan kısmı kıymalı harcın bulunduğu kısmın üzerine kapatın.İyice bastırın ki  kızartırken açılmasın.
  • Kızgın yağda  her iki tarafını da kızartın.
  • Tabağa kağıt havlu serin pişen çiğ börekleri üstüne koyarak yağını alın. Sıcak sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN... 
 
NOT:
Çiğ börek hamurunu sadece su ve tuzlada yapabilirsiniz.
Ben iç harcına ince ince 1 tane biber doğradım. 
Değişik tariflere göre içine maydanozda doğraya bilirsiniz.
Eklediğiniz  su, ununuzun markasına  göre az gelebilir azar azar takviye yapabilirsiniz.
Kuru soğanın çok küçük doğrayamıyorsanız rendeleyebilirsiniz, ama benim tavsiyem doğramanız.Soğan rendelendiğinde acısı çok fazla çıkıyor.

 





2 yorum: