PRATİK KIRMIZI PANCAR TURŞUSU
Farklı ne yapsam diye düşünüyorsanız? buyrun size basit hemen tükete bileceğiniz sofralarınıza farklılık katacak bir tarif :)
MALZEMELER:
- 1 kg kırmızı pancar
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sirke
- 7-8 diş sarımsak
- Yarım çorba kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
- Pancarları yıkayıp kabuklarını soymadan tencereye dizelim.
- Üzerine örtecek kadar su ilave edip fazla yumuşatmadan dirice haşlayın (çok yumuşak güzel olmuyor sürekli kontrol edin )
- Biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyup istediğiniz şekilde dilimleyin ve kavanoza yerleştirin.
- Soyulmuş sarımsakları tuzla dövüp yada rendeleyip 1 bardak su 1 bardak sirkeyle karıştırıp üstüne dökün.
- Kavanozu sıkıca kapatın. 2-3 saate bir kavanozu sallayın.
- 2-3 gün sonra da yemeklerin yanında servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN....
NOT: Aslında ertesin gün turşuyu tüketebilirsiniz.
Ben sarımsağın aromasının daha yoğun olması için 2-3 gün bekletiyorum.
Sizde isterseniz sarımsak oranını ağız tadınıza göre ayarlaya bilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder