25 Mart 2014 Salı

PRATİK KIRMIZI PANCAR TURŞUSU

 PRATİK KIRMIZI PANCAR TURŞUSU



Farklı ne yapsam diye düşünüyorsanız?  buyrun size basit hemen tükete bileceğiniz sofralarınıza  farklılık katacak  bir tarif :)

MALZEMELER:
  • 1 kg kırmızı pancar
  • 1 su bardağı su 
  • 1 su bardağı sirke
  • 7-8 diş sarımsak
  • Yarım çorba kaşığı  tuz

 NASIL YAPILIR?

  • Pancarları yıkayıp  kabuklarını soymadan tencereye dizelim.
  • Üzerine örtecek kadar su ilave edip fazla yumuşatmadan dirice haşlayın (çok  yumuşak güzel olmuyor sürekli kontrol edin )
  • Biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyup istediğiniz şekilde dilimleyin ve kavanoza yerleştirin.
  • Soyulmuş sarımsakları  tuzla  dövüp yada rendeleyip 1 bardak su 1 bardak sirkeyle karıştırıp  üstüne dökün. 
  • Kavanozu sıkıca kapatın. 2-3 saate bir kavanozu sallayın.
  • 2-3  gün sonra da yemeklerin yanında servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.... 

NOT: Aslında ertesin gün turşuyu tüketebilirsiniz.
Ben sarımsağın aromasının daha yoğun olması için 2-3 gün bekletiyorum.
Sizde isterseniz sarımsak oranını ağız tadınıza göre ayarlaya bilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder