17 Eylül 2015 Perşembe

MAYALI PİŞİ (HAMUR KIZARTMASI)

MAYALI  PİŞİ


Merhaba,
Bu hamurla  isterseniz pizza da yapabilirsiniz.
İçine dilediğiniz malzemeyi koyup kapatarak da kızartabilirsiniz.

Önemli noktalar:

  1. 1 bardak undan sonra unu yoğururken azar azar ilave edin, un ölçüsü herkesin evindeki bardağa, yumurtanın büyüklüğüne hatta kullandığı yoğurdun sulu olup olmamasına göre değişecektir.
  2. Diğer önemli nokta ise hamurun kendini toparlaması için dinlendirmek ve son olarak da bol yani derin yağda kızartmak.




MALZEMELER:


  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı  kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığına yakın tuz
  • 3 su bardağı kadar un


NASIL YAPILIR ?


  • Malzemelerin hepsini karıştırarak  ele yapışmayacak  yumuşaklıkta  hamur yoğurun.
  • Üstünü kapatıp mayalanmasını bekleyin.
  • Mayalanan hamurdan küçük parçalar alıp, çay tabağı büyüklüğünde elinizle şekil verin.
  • Kızgın yağda kızartın.



AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder