MAYALI PİŞİ
Merhaba,
Bu hamurla isterseniz pizza da yapabilirsiniz.
İçine dilediğiniz malzemeyi koyup kapatarak da kızartabilirsiniz.
Önemli noktalar:
- 1 bardak undan sonra unu yoğururken azar azar ilave edin, un ölçüsü herkesin evindeki bardağa, yumurtanın büyüklüğüne hatta kullandığı yoğurdun sulu olup olmamasına göre değişecektir.
- Diğer önemli nokta ise hamurun kendini toparlaması için dinlendirmek ve son olarak da bol yani derin yağda kızartmak.
MALZEMELER:
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığına yakın tuz
- 3 su bardağı kadar un
NASIL YAPILIR ?
- Malzemelerin hepsini karıştırarak ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yoğurun.
- Üstünü kapatıp mayalanmasını bekleyin.
- Mayalanan hamurdan küçük parçalar alıp, çay tabağı büyüklüğünde elinizle şekil verin.
- Kızgın yağda kızartın.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder