TAZE FASULYE
MALZEMELER:
- 500 gr taze fasulye
- 2 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 3-4 adet domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı su
- 1 adet kesme şeker
- Tuz
NASIL YAPILIR ?
- Fasulyeleri yıkayın, süzün ve arzu ettiğiniz şekilde doğrayın.
- Soğanları ve domatesleri yemeklik ince ince doğrayın.
- Tencereye bir miktar soğan koyun , üzerine fasulyelerin birazını en üste, domatesleri ekleyin.
- Tekrar sırayla soğan, fasulye, domates olarak ekleyin.
- Sarımsakları da ince ince doğrayarak tencereye ilave edin.
- En üste yağ, su, şeker , tuzu ilave edip kapağını kapatın.
- Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
- İster sıcak isterseniz de soğuk servis yapa bilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder