14 Eylül 2015 Pazartesi

TAZE FASULYE



TAZE FASULYE

MALZEMELER:

  • 500 gr taze fasulye
  • 2 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak 
  • 3-4 adet domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı su 
  • 1  adet kesme şeker
  • Tuz


NASIL YAPILIR ?
  • Fasulyeleri yıkayın, süzün ve arzu ettiğiniz şekilde doğrayın. 
  • Soğanları  ve domatesleri yemeklik ince ince doğrayın.
  • Tencereye bir miktar soğan koyun , üzerine fasulyelerin birazını en üste, domatesleri ekleyin.
  • Tekrar  sırayla soğan, fasulye, domates olarak ekleyin.
  • Sarımsakları da ince ince doğrayarak tencereye ilave edin. 
  • En üste yağ, su, şeker , tuzu ilave edip kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
  • İster sıcak isterseniz de soğuk servis yapa bilirsiniz.
AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder