KURU SOĞANLI ERİŞTE
Erişte, bizim için vazgeçilmezlerden.Annemle birlikte seve seve yaptığım sağlıklı olduğunu düşündüğüm altın değerinde bir makarna.
Eriştenin her çeşidi ayrı güzel.Ben soğanlı olarak çok seviyorum.Birde yanında turşu varsa değmeyin keyfime :)
Çevremde erişteyi bu şekilde yapan kimseyi duymadım.Annem yapardı çok da hoşumuza giderdi.Bu yüzden sizlerle paylaşmak istedim.
Sevgiyle kalın...
MALZEMELER:
- 2 çorba kasesi erişte
- 3-4 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Tereyağı, zeytinyağı, tuz
NASIL YAPILIR?
- Erişteleri kaynayan tuzlu suya atıp pişirin.
- Erişteler pişerken soğanları küçük küçük doğrayıp zeytinyağında iyice kavurun, salçayı tuzu karabiberi ekleyin biraz daha kavurun.
- Pişen eriştelerimizin suyunu süzün içerisine soğanlı salçayı ekleyip malzemenin eşit dağılması için iyice karıştırın.
AFİYET OLSUN...
NOT: Salça oranını ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Salça yerine domates de kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder