7 Nisan 2014 Pazartesi

KURU SOĞANLI ERİŞTE

 KURU SOĞANLI ERİŞTE




Erişte, bizim  için  vazgeçilmezlerden.Annemle birlikte seve seve yaptığım sağlıklı olduğunu düşündüğüm altın değerinde bir  makarna.
Eriştenin her  çeşidi ayrı güzel.Ben soğanlı olarak çok seviyorum.Birde  yanında turşu varsa değmeyin keyfime :)
Çevremde erişteyi bu şekilde yapan kimseyi  duymadım.Annem yapardı çok da  hoşumuza giderdi.Bu yüzden sizlerle paylaşmak istedim.

Sevgiyle kalın...

MALZEMELER:
  • 2 çorba kasesi erişte
  • 3-4 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tereyağı, zeytinyağı, tuz
NASIL YAPILIR?
  • Erişteleri kaynayan tuzlu suya atıp pişirin.
  • Erişteler pişerken soğanları küçük küçük doğrayıp  zeytinyağında  iyice  kavurun, salçayı tuzu karabiberi  ekleyin biraz daha kavurun.
  • Pişen eriştelerimizin suyunu süzün  içerisine soğanlı salçayı ekleyip malzemenin  eşit dağılması  için iyice karıştırın. 
AFİYET OLSUN... 
 NOT: Salça oranını ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Salça yerine domates de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder