16 Nisan 2014 Çarşamba

MERCİMEK KÖFTESİ

MERCİMEK KÖFTESİ




MALZEMELER:
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 2 Su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 adet  kuru soğan
  • 1,5 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı  biber salçası
  • 5-6 adet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dere otu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber,kimyon,kırmızı biber

NASIL YAPILIR?
  • Mercimekleri ayıklanıp yıkayın.
  • 3-4 bardak su ile eriyip suyunu çekene kadar iyice haşlayın ateşten alıp üzerine bulguru  ilave edip karıştırın.
  • Kapağını kapatıp yarım saat bulgurun kabarmasını bekleyin.
  • Doğradığınız kuru soğanı yağda hafif sararacak şekilde kavurun,salçasını ekleyip salça ile de  biraz kavurun. mercimekli bulgura ilave edip karıştırın.
  • Tuzu karabiberi, kimyonu, pul biberi  ilave edip yoğurun.
  • Taze soğan, maydanoz , dereotunu ayıklayıp ince ince doğrayın.
  • En son maydanozu dereotunu,taze soğanı karıştırıp avuç içinde sıkarak şekillendirebilirsiniz.

NOT: Bulgurunuzu seçerken ince ve köftelik bulgur olmasına dikkat edin. 
Ben bir tutamda  kuru reyhan katıyorum arzuya göre sizde ekleye bilirsiniz. 

AFİYET OLSUN...


1 yorum: