MERCİMEK KÖFTESİ
MALZEMELER:
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 2 Su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet kuru soğan
- 1,5 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- 5-6 adet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dere otu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber,kimyon,kırmızı biber
NASIL YAPILIR?
- Mercimekleri ayıklanıp yıkayın.
- 3-4 bardak su ile eriyip suyunu çekene kadar iyice haşlayın ateşten alıp üzerine bulguru ilave edip karıştırın.
- Kapağını kapatıp yarım saat bulgurun kabarmasını bekleyin.
- Doğradığınız kuru soğanı yağda hafif sararacak şekilde kavurun,salçasını ekleyip salça ile de biraz kavurun. mercimekli bulgura ilave edip karıştırın.
- Tuzu karabiberi, kimyonu, pul biberi ilave edip yoğurun.
- Taze soğan, maydanoz , dereotunu ayıklayıp ince ince doğrayın.
- En son maydanozu dereotunu,taze soğanı karıştırıp avuç içinde sıkarak şekillendirebilirsiniz.
NOT: Bulgurunuzu seçerken ince ve köftelik bulgur olmasına dikkat edin.
Ben bir tutamda kuru reyhan katıyorum arzuya göre sizde ekleye bilirsiniz.
nefis tadlar.
YanıtlaSil