CEVİZLİ TARÇINLI KURABİYE
Bu tarifi ilk canım arkadaşım, dostum Münevver'de denedim ve çok beğendim artık çok sık yapıyorum.Teşekkürler Münüşcüm :)
Hasta ziyareti deyince nedense aklıma kurabiye geliyor.
Hazır birşeyler almak yerine ziyarete gittigim yere evyapmı birşeyler götürmek daha keyifli:)
İşte ziyarete giderken yaptığım kurabiyelerim :)
Sizlerinde çok beğeneceğinizi düşünüyorum.
Afiyetler olsun efendim ...
MALZEMELER:
- 1 paket yumuşak margarin ( 250 gr.)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Margarin ve şekeri karıştırın.Yumurta ve sıvı yağı ekleyip, tekrar iyice karıştırarak yoğurun.
- Un, vanilya, kabartma tozunu da ilave edip, hamur birbirini tutacak şekilde yoğurmaya devam edin.
- Enson cevizleri ekleyin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 170-180 derecede ,üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin.
- Ayrı bir tabakta pudra şekeri ve tarçını karıştırın.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin her yerini bu karışıma bulayın.
- Tabakta kalan karışımı da üzerlerine küçük süzgeçle eleyerek gezdirin.
NOT: Margarinin yumuşak olması çok önemli.Margarini ben hüner marka kullandım bazı markalarda yağ kokusu alıyorum bu markada almıyorum.
Un ölçüsüne takılabilirsiniz.Tam ölçüyü vermedim çünkü margarinin yumuşaklığına göre un oranı değişe biliyor.(en son yaptığımda 3,5 su bardağı un kulladım )bu yüzden sürekli kontrol ederek ununuzu eklerseniz tam kıvamını tuttura bilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder