YARMALI YOĞURT ÇORBASI
MALZEMELER:
- 2 su bardağı ev yapımı yoğurt
- 1 Su bardağı haşlanmış yarma buğday
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz, nane, karabiber,kırmızıbiber
- Yarma buğdayımızı iki misli su ile düdüklüde yaklaşık 30 dakika haşlayın.
- Diğer taraftan Yoğurdu, yumurtanın sarısını, unu topak kalmayacak şekilde iyice çırpın.
- 4-5 bardak suyu yavaş yavaş dökerek iyice özeyin.(su oranını koyuluğa göre ayarlayabilirsiniz)
- Buğdayı ekleyin ocağa koyun kaynayana kadar sık sık karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Tuzunu en son piştikten sonra ekleyin. (Yoksa yoğurdunuz kesilebilir.)
- Tereyağını eritip nane ile karıştırın ocaktan almaya yakın kırmızı biberi ekleyin
- Çorbanın üzerine ekleyip karıştırın yada kaselerin üzerine servis sırasında gezdirin.
NOT:
- Ben, yarma buğdayı fazla haşlayıp poşetlere koyarak buzluğa koyuyorum.Çorba yapacağım zaman buzluktan çıkartıp sıcak suda çözdürüp çorbaya katıyorum. Böylece vakit kazanmış oluyorum.
- Torba yoğurdu seviyorsanız torba yoğurduyla da yapabilirsiniz.,
- Nohutlu seviyorsanız haşlanmış nohutta ekleye bilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Harika bir sunum (latoş)
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER:)
Sil