POFUDUK POĞAÇA
Şimdi şöyle fırından yeni çıkmış sıcacık, miss kokulu bir poğaçaya kim hayır derki.
Yapımı kolay ve Misafirlerime de keyifle ikram ettiğim bir poğaça tarifi :)
Yapımı kolay ve Misafirlerime de keyifle ikram ettiğim bir poğaça tarifi :)
Bu tarifi ilk arkadaşım Bilgen'de tattım ve çok beğendim.Bilgen açma şeklini vererek yapar ama ben peynirli sevdiğim için poğaça şeklini vererek yapıyorum.Sizde nasıl arzu ederseniz o şekilde yapa bilirsiniz.
MALZEMELER:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt (sıcağa yakın ama sıcak olmayacak)
- 1 su bardağı su
- 1 paket yaş maya
- 3-4 yemek kaşığı şeker
- 4 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı mahlep
- Aldığı kadar un
İÇ HARCI :
- Beyaz peynir
ÜZERİNE :
- 1 tane yumurta sarısı
- Çörek otu/Susam
NASIL YAPILIR?
- İlk olarak mayayı ılık sütün içinde eritelim, şekeri sütün içine ilave ederek 10 dakika bekletin.
- Ardından un hariç hamur için gereken tüm malzemeleri karıştırın. Unu azar azar ekleyin yumuşak ama elinize yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru mayalanması için 1 saat bekletin.(Kabınıza veya ortama bağlı olarak bu süre kısalabilir yada uzayabilir.)
- Hamur mayalanınca ufak parçalar kopararak avuç içinde yuvarlayın.(Yada rulo yapıp eşit parçalara bölebilirsiniz)
- Tezgahı yapışmaması için yağlayıp Hamur bezelerini parmak uçuyla hafif açın içine peynir ekleyip kapatarak tepsiye aralıklı biçimde dizin.
- Son olarak üstlerine yumurta sarısı sürüp zevkinize göre çörek otu yada susam serpiştirin.
- 180-200 derece arası fırında kızarıncaya dek pişirin.
NOT: Pişme süresi ve dereceleri fırınınıza göre değişiklik göstere bilir.
Ayrıca yaş maya yerine 1 paket instant maya kullanabilirsiniz.
Mahlebiniz yoksa yada sevmiyorsanız mahlepsizde gayet güzel oluyor.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder