Yapımı çok kolay ama kullanılacak olan tarhananın da güzel olması gerekiyor.
Ev
yapımı tarhanalar süper bir seçim bu çorba için. Bende bu nedenle
annemin yaptığı tarhananın üstüne tanımıyorum, yada ben bu lezzete
alıştığım için vaz geçemiyorum ellerine sağlık annecim :)
Aaaa birde doğal ve katkısız oluşundan dolayı yaptıkca,
oğluma içirdikçe çok mutlu oluyorum.
Aaaa birde doğal ve katkısız oluşundan dolayı yaptıkca,
oğluma içirdikçe çok mutlu oluyorum.
MALZEMELER
- 4 Yemek kaşığı tarhana
- 2 Domates rendesi veya 1 yemek kaşığı salça
- 3 Yemek kaşığı Yeşil mercimek
- 4-5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, nane
NASIL YAPILIR?
- Mercimekler haşlanır.
- Domatesler biraz kavrulur. Tarhana eklenip biraz karıştırılır.
- Soğuk su eklenerek topaklanmayacak şekilde sürekli karıştırılır.(isterseniz tarhanayı bir bardak suda ıslatarak bekletebilirsiniz böylece topaklanmayı da engellemiş olursunuz.)
- Tuz , karabiber, nane eklenir.
- Haşlanan mercimeklerde eklenip kısık ateşte pişirilir.
- Üstüne tereyağı yakılıp servis edilir.
NOT:
- Tarhanaların içindeki un oranı aynı olmaya bilir . Dolayısıyla, eklenmesi gereken su miktarı değişebilir.
- Dilerseniz su yerine et suyu da ekleye bilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder