19 Mart 2014 Çarşamba

MERCİMEKLİ TARHANA ÇORBASI


MERCİMEKLİ  TARHANA ÇORBASI
Yapımı çok kolay ama kullanılacak olan  tarhananın  da  güzel olması gerekiyor.
Ev yapımı tarhanalar süper bir seçim bu çorba için. Bende bu nedenle annemin yaptığı tarhananın üstüne tanımıyorum, yada ben bu lezzete alıştığım için vaz geçemiyorum ellerine sağlık annecim :) 
Aaaa birde doğal  ve katkısız oluşundan dolayı yaptıkca, 
oğluma içirdikçe çok mutlu oluyorum.

MALZEMELER
  • 4 Yemek kaşığı tarhana 
  • 2 Domates rendesi veya 1 yemek kaşığı salça
  • 3 Yemek kaşığı  Yeşil mercimek 
  • 4-5 su bardağı  su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber,  nane

NASIL YAPILIR?
  • Mercimekler haşlanır.
  • Domatesler biraz   kavrulur. Tarhana eklenip biraz karıştırılır.
  • Soğuk su eklenerek topaklanmayacak şekilde sürekli karıştırılır.(isterseniz tarhanayı bir bardak suda ıslatarak bekletebilirsiniz böylece topaklanmayı da engellemiş olursunuz.)
  • Tuz , karabiber, nane  eklenir.
  • Haşlanan mercimeklerde eklenip kısık   ateşte pişirilir.
  • Üstüne tereyağı yakılıp  servis edilir. 

NOT:
  • Tarhanaların içindeki un oranı aynı olmaya bilir . Dolayısıyla, eklenmesi gereken su miktarı değişebilir.
  • Dilerseniz su yerine et suyu da ekleye bilirsiniz.  
                                                                                   AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder