24 Mart 2014 Pazartesi

PANKEK

      PANKEK



Çağan'a hafta sonunda farklı  ne pişirsem diye düşünürken birden aklıma! Çağan'ın Tatilde en fazla pankek  yediği aklıma geldi.Tahmin ettiğim gibide oldu Çağancım hakkını verdi  pankeklerin:)
                                                                                                                           Sevgiyle kalın...
MALZEMELER:
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tepeleme un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?
  • Yumurta ve şekeri çırpın.
  • Süt, un, kabartma tozu, tuz ,vanilya ilave edilerek   Koyuca kek kıvamında hamur hazırlayın.15-20 dk dolapta dinlendirin
  • Teflon tavayı yada krep tavasını hafif yağlayın  orta hararetli ateşte ısıtın.
  • Büyük kaşıkla (ben küçük  sos kepçesini kullandım) hamur dökülerek  kendi kendine yayılmasını  bekleyin.
  • Her iki tarafı da  çevirerek  pişirin.
 
NOT: Ben normal un yerine kepekli un kullandım.
Eğer kahvaltıda tuzlu olarak tüketecekseniz  şeker oranını düşürüp tuz oranını arttırabilirsiniz.
Bal ve tereyağı ile servis yapabilirsiniz.
Meyvelerle (muz ,kivi, çilek vs...) nutella ile aynı waffle tadını yakalaya bilirsiniz.

                                                                                      AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder