PANKEK
Çağan'a hafta sonunda farklı ne pişirsem diye düşünürken birden aklıma! Çağan'ın Tatilde en fazla pankek yediği aklıma geldi.Tahmin ettiğim gibide oldu Çağancım hakkını verdi pankeklerin:)
Sevgiyle kalın...
MALZEMELER:
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı tepeleme un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
- Yumurta ve şekeri çırpın.
- Süt, un, kabartma tozu, tuz ,vanilya ilave edilerek Koyuca kek kıvamında hamur hazırlayın.15-20 dk dolapta dinlendirin
- Teflon tavayı yada krep tavasını hafif yağlayın orta hararetli ateşte ısıtın.
- Büyük kaşıkla (ben küçük sos kepçesini kullandım) hamur dökülerek kendi kendine yayılmasını bekleyin.
- Her iki tarafı da çevirerek pişirin.
NOT: Ben normal un yerine kepekli un kullandım.
Eğer kahvaltıda tuzlu olarak tüketecekseniz şeker oranını düşürüp tuz oranını arttırabilirsiniz.
Bal ve tereyağı ile servis yapabilirsiniz.
Meyvelerle (muz ,kivi, çilek vs...) nutella ile aynı waffle tadını yakalaya bilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder