11 Temmuz 2014 Cuma

TAVUKLU AYSBERG SALATASI

TAVUKLU AYSBERG SALATASI


Daha evvel yememiş olanlar muhakkak denesin diye düşündüğüm bir tarifim var. Bu salatayı  tatmış olanlar beğeniyor. Açıkçası bende çok beğeniyorum. :)


MALZEMELER:
  • 3 parça tavuk göğsü
  • 1 orta boy aysberg (göbek salata)
  • Yarım  demet taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt, ev yoğurdu karışımı
  • 2 yemek kaşığı mayonez 
  • Tuz
 NASIL YAPILIR?
  • Tavuk göğüslerini suda haşlayıp soğutun. İnce ince didin.
  • Aysbergi  yıkayıp ne çok  ince ne çok kalın olacak şekilde doğrayın.
  • Dere otu ve taze soğanı da ince ince kıyın.
  • Son olarak yoğurt , mayonez, tuzu  çırpıp  pürüzsüzleştirin.
  • Tüm malzemeleri Yoğurtla karıştırın.İstediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

NOT:
Yoğurt ve mayonez oranını kendi zevkinize ve aysberg'in büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz. 
Bu salatamızı  hemen tüketmekte yayar var çünkü aysberg çok kısa sürede yumuşuyor. Taze olarak  yapın hemen servise sunun. Sevgiyle kalın.

AFİYET OLSUN....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder