TAVUKLU AYSBERG SALATASI
Daha evvel yememiş olanlar muhakkak denesin diye düşündüğüm bir tarifim var. Bu salatayı tatmış olanlar beğeniyor. Açıkçası bende çok beğeniyorum. :)
MALZEMELER:
- 3 parça tavuk göğsü
- 1 orta boy aysberg (göbek salata)
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet dereotu
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt, ev yoğurdu karışımı
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- Tavuk göğüslerini suda haşlayıp soğutun. İnce ince didin.
- Aysbergi yıkayıp ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde doğrayın.
- Dere otu ve taze soğanı da ince ince kıyın.
- Son olarak yoğurt , mayonez, tuzu çırpıp pürüzsüzleştirin.
- Tüm malzemeleri Yoğurtla karıştırın.İstediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
NOT:
Yoğurt ve mayonez oranını kendi zevkinize ve aysberg'in büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz.
Bu salatamızı hemen tüketmekte yayar var çünkü aysberg çok kısa sürede yumuşuyor. Taze olarak yapın hemen servise sunun. Sevgiyle kalın.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder