9 Temmuz 2014 Çarşamba

REVANİ


REVANİ


Ne yalan söyleyeyim busene oruçtan çok korkmuştum ama korktuğumuz gibi olmadı. Sadece son saatleri zorluyor. Eee ramazanda oruç olunca insanda sürekli bir şeyler istiyor. Benimde canım çok sevmememe rağmen revani istedi.  Sizinde öylemi olur bilmem, netice revani yapıldı komşulara dağıtıldı. Bir dilim yedim  içimi rahatlattım.   Darısı başınıza :)

MALZEMELER:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet limonun kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 10 damla limon suyu
NASIL YAPILIR?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayın, bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dk. kaynatın, indirmeye yakın limon suyunu ekleyin.
  • Daha sonra  yumurtaları şekerle çırpın.
  • Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpın.
  • Unu, irmiği, limon kabuğunu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin çırpmaya devam edin.
  • Yağladığınız borcama döküp önceden ısıttığınız 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Revani Fırından çıkınca, 3-4 dk. ılıması için bekleyip, şerbet soğuyunca revaninin üzerine  kaşıkla azar azar yedirin.
  • Şerbetini çekince hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

 

 AFİYET OLSUN...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder