1 Temmuz 2014 Salı

TAVUKLU BAMYA YEMEĞİ

  TAVUKLU BAMYA YEMEĞİ




MALZEMELER:

  • Yarım kilo bamya 
  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet büyük domates 
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 1-2 adet limon (büyüklüğüne göre)
  • sıvı yağ
  • sıcak su 
  • Tuz 

 NASIL YAPILIR ?
  • Bamyaları yıkayın, süzüldükten sonra ayıklayın.
  • Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Sıvı yağda kavurun.
  • Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini suyunu salıp çekene kadar kavurun. Domatesi, salçayı ekleyip biraz daha kavurun.
  • Daha sonra bamyaları ekleyin, hemen limonunu sıkın, tuzunu ekleyin.
  • Kısık ateşte fazla karıştırmadan suyunu çekene kadar kavurun, ardından sıcak suyunu ekleyin. Fazla karıştırmadan kısık  ateşte pişirin.


    AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder