TAVUKLU BAMYA YEMEĞİ
MALZEMELER:
- Yarım kilo bamya
- 2 parça tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet büyük domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1-2 adet limon (büyüklüğüne göre)
- sıvı yağ
- sıcak su
- Tuz
NASIL YAPILIR ?
- Bamyaları yıkayın, süzüldükten sonra ayıklayın.
- Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Sıvı yağda kavurun.
- Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini suyunu salıp çekene kadar kavurun. Domatesi, salçayı ekleyip biraz daha kavurun.
- Daha sonra bamyaları ekleyin, hemen limonunu sıkın, tuzunu ekleyin.
- Kısık ateşte fazla karıştırmadan suyunu çekene kadar kavurun, ardından sıcak suyunu ekleyin. Fazla karıştırmadan kısık ateşte pişirin.AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder