CEVİZLİ HAMUR TATLISI
Annemden öğrendiğim kolay ve çok beğenilen bir tatlı. Eğer sizde şerbetli tatlıları seviyorsanız denemelisiniz.
MALZEMELER:
- 1 Yumuşak margarin yada tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviz
- 2,5-3 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
NASIL YAPILIR?
- Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alın, kaynamaya başlayınca ateşi kısın 15-20 dakika daha kaynatın soğumaya bırakın.
- Bütün malzemeyi unu, yumurtayı, kabartma tozunu yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun.
- En son cevizi ekleyip rulo yapıp eşit parçalara ayırın. (cevizleri ben bıçakla doğradım çok küçük olmasınlar diye)
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- 180 C’ye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkan tatlıları 1-2 dakika bekledikten sonra iki seferde soğumuş olan şerbete atıp 1 dakika kadar bekletin ve borcama dizin.
- Kalan şerbeti tatlıların üzerine gezdirin.
- 1 saat kadar bekleyen tatlılar servise hazır.
AFİYE OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder