21 Temmuz 2014 Pazartesi

CEVİZLİ HAMUR TATLISI

CEVİZLİ HAMUR TATLISI
 
 
Annemden öğrendiğim kolay  ve çok beğenilen bir tatlı. Eğer sizde şerbetli tatlıları seviyorsanız denemelisiniz.  
 
 
MALZEMELER:
 
  • 1 Yumuşak margarin yada tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket  kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2,5-3 su bardağı un
 
ŞERBETİ İÇİN
 
  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı  şeker
  • Yarım limon suyu
 
NASIL YAPILIR?
  • Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alın, kaynamaya başlayınca ateşi kısın 15-20 dakika daha kaynatın soğumaya bırakın.
  • Bütün malzemeyi unu, yumurtayı, kabartma tozunu yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun.
  • En son cevizi ekleyip  rulo yapıp eşit parçalara ayırın. (cevizleri ben bıçakla doğradım çok küçük olmasınlar diye)
  • Yağlı kağıt serdiğiniz  fırın tepsisine dizin.
  • 180 C’ye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkan tatlıları 1-2 dakika bekledikten sonra iki seferde soğumuş olan  şerbete atıp 1 dakika kadar bekletin ve  borcama dizin.
  • Kalan şerbeti tatlıların üzerine gezdirin.
  • 1 saat kadar bekleyen tatlılar servise hazır.
 
AFİYE OLSUN...
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder