1 Temmuz 2014 Salı

RAMAZAN PİDESİ



RAMAZAN PİDESİ (ev yapımı)


Malum RAMAZAN geldi hoş geldi. Eee benim aklıma da  ramazan pidesi geldi. Bayılırım pideye evde dememek lazım diye düşündüm ve kolları sıvadım işte sonuç. Denemek lazım diye düşünenlere...

SEVGİYLE KALIN...

 MALZEMELER:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ


ÜZERİ İÇİN:

  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 yumurta sarısı

NASIL YAPILIR?

  • Mayayı  ve şekeri suya katılıp iyice karıştırın. 
  • Üzerine  diğer malzemeleri de ekleyip yoğurarak  yumuşak bir hamur elde edin. 
  • Mayalanmasını bekleyin yaklaşık 1 saat kadar. (hamurun  kendinin en az iki katı olması lazım )
  • Üzeri için hazırladığımız yumurta, süt, yağ güzelce çırpın elinizi bu karışımla   ıslatılıp yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanıp hafif unlanmış tepside hamuru büyütüp şekil verin. 
  • 10-15 dk kadar da tepside mayalanan pide üstüne yumurta sarılı karışım sürülüp susam, çörek otu serpin.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek  pişirin.(Eğer çıtır çıtır  sevmiyorsanız elinizle  hafif su serpip üstünü örterek dinlendirin.) 
 
AFİYET OLSUN...
 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder