ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI
Çok önce hazır olan bu tarifi, sonunda çilek mevsimi bitmeden yayınlaya bildiğim için kendimi alkışlıyorum.
Canım arkadaşım Münevver'e benim için çektiği resimler için çok ama çok teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık :)
Resimlere bakınca hemen yapma isteği uyandırır aman dikkat :)
MALZEMELER:
- 1 lt süt
- 1/2 su bardağından biraz fazla irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
ÜZERİ İÇİN:
- 500 gr çilek
- 1 su bardağı şeker
NASIL YAPILIR?
- Süte irmiği, şekeri ekleyin karıştırarak kaynatın.
- İndirmeye yakın vanilyayı ekleyin soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre yapıp soğuyan irmiğe ekleyin ve mikserle iyice çırpın.
- Son olarak çileklere şekeri ekleyip rondadan geçirin.
- Servis kaplarınıza istediğiniz ölçüde irmik tatlısı koyun ve üzerilerine çilek sosunu paylaştırın
- Buzdolabına kaldırın. 3-4 saat soğutun. Soğuk servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder