9 Temmuz 2014 Çarşamba

ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI


ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI



Çok önce hazır olan bu tarifi,  sonunda  çilek mevsimi bitmeden yayınlaya bildiğim için kendimi alkışlıyorum.
Canım arkadaşım  Münevver'e benim için çektiği resimler için çok ama çok teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık :)
Resimlere  bakınca hemen yapma isteği uyandırır aman dikkat :)

MALZEMELER:

  • 1 lt süt
  • 1/2 su bardağından biraz fazla irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

ÜZERİ İÇİN:
  • 500 gr çilek
  • 1 su bardağı şeker

NASIL YAPILIR?

  • Süte irmiği, şekeri  ekleyin karıştırarak kaynatın.
  • İndirmeye yakın vanilyayı ekleyin  soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi  paketin üzerindeki tarife göre  yapıp  soğuyan  irmiğe ekleyin ve mikserle iyice çırpın.
  • Son olarak çileklere şekeri ekleyip rondadan geçirin.
  • Servis kaplarınıza istediğiniz ölçüde irmik tatlısı koyun ve üzerilerine çilek sosunu paylaştırın
  • Buzdolabına kaldırın. 3-4 saat  soğutun. Soğuk servis yapın.

AFİYET OLSUN...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder