4 Ağustos 2014 Pazartesi

TAZE TARHANA ÇORBASI

TAZE TARHANA ÇORBASI

 
 
Çorbalar özellikle kış aylarının vazgeçilmezi,
Annemden öğrendiğim güzel bir tarif daha Sevgiyle kalın :)


MALZEMELER:

  • 1,5 su bardağı  yoğurt
  • 5 yemek kaşığı arpa şehriye 
  • 4-5 su bardağı  su (ben kıvama göre ayarlıyorum)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı un
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet dere otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

  • Yoğurdu, yumurtanın sarısını, unu topak kalmayacak şekilde iyice çırpın
  • 4-5 bardak suyu yavaş yavaş dökerek iyice özeyin.(su oranını kıvamına göre  ayarlayabilirsiniz) 
  • Dere otu ve taze soğanı ince ince doğrayıp onları da ekleyin.
  • Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynayınca şehriyeleri ilave edin, kısık ateşte kaynamaya bırakın 10 dakika kadar arada karıştırarak şehriyelerin dibe yapışmasını sağlayın.
  • En son tuzunuz ekleyin.
  • Şehriyeler pişince servise hazır.
AFİYET OLSUN...



Bu ikiliyi seviyorum :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder