TAZE TARHANA ÇORBASI
Çorbalar özellikle kış aylarının vazgeçilmezi,
Annemden öğrendiğim güzel bir tarif daha Sevgiyle kalın :)
MALZEMELER:
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 5 yemek kaşığı arpa şehriye
- 4-5 su bardağı su (ben kıvama göre ayarlıyorum)
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı un
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet dere otu
- 1 tatlı kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
- Yoğurdu, yumurtanın sarısını, unu topak kalmayacak şekilde iyice çırpın
- 4-5 bardak suyu yavaş yavaş dökerek iyice özeyin.(su oranını kıvamına göre ayarlayabilirsiniz)
- Dere otu ve taze soğanı ince ince doğrayıp onları da ekleyin.
- Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
- Kaynayınca şehriyeleri ilave edin, kısık ateşte kaynamaya bırakın 10 dakika kadar arada karıştırarak şehriyelerin dibe yapışmasını sağlayın.
- En son tuzunuz ekleyin.
- Şehriyeler pişince servise hazır.
AFİYET OLSUN...
Bu ikiliyi seviyorum :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder