11 Ağustos 2014 Pazartesi

GALETA UNLU POĞAÇA

 

GALETA UNLU POĞAÇA

 
 
 
 
Poğaça sevmeyen varmı bilmem.
Herkes poğaça yapmaktan çekinir yada yapamaz ama bu tarif tam size göre.Mayasını beklemek zorunda değilsiniz. Hemen yapıp fırına sürüyorsunuz. 
üstelik lezzetlide.
Bu poğaçayı ilk Çiğdem arkadaşımın o muhteşem sofrasında  yedim ve çok beğendim denenecekler arasına hemen allındı ve sizlerle paylaşıyorum. Kolay gele...
 
 
MALZEMELER:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 paket kabartma tozu
  • 4,5-5 su bardağı un 
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ:
  • 250 gr peynir
  • Maydanoz
ÜZERİNE:
  • Galeta unu
NASIL YAPILIR?
  • Yoğuracağınız kaba yağı, yoğurdu, kabartma tozu ve  tuzu ekleyip iyice karıştırın.
  • Unu  azar azar ekleyerek Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun.
  • Maydanozu ince ince kıyın  peynirle karıştırın.
  • Küçük bezeler yapıp Avucunuzda bezelerin ortasını açıp harcını koyup kapatın.
  • Galeta ununa bulayıp kapatma yerini alt kısma getirerek tepsiye dizin
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 
AFİYET OLSUN...
 
NOT: Benim tavsiyem bu tarifteki 3,5-4  su bardağından sonra unu kontrollü olarak ilave  edin. Bardak ölçüsü de önemli.
İç harcını patatesli, kıymalı ne ile  seviyorsanız  onla yapın göreceksiniz ki
tadına doyamayacaksınız.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder