KITIR EKMEK (Çorba için yada atıştırmalık)
Evet sıra bayat ekmekleri değerlendirebileceğimiz tarifde.
Çorbalarınızda veya salataların yanında çerez gibi atıştırabileceğiniz küp ekmekler.
MALZEMELER:
- Bayat ekmek
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Ekmek dilimlerini küp küp doğrayın. Üstüne yağı ekleyip iyice karıştırın.
- İster tavaya alın ister Fırın tepsisine yaydığınız ekmekleri 200 derece ısıtılmış fırında 3-4 dakika tutup çıkartın karıştırın.
- Soğuduktan sonra kavanoza doldurup istediğiniz zaman çorba ve salatalarınızda kullanmak üzere buzdolabında saklayın.
NOT: Ben sadece tereyağlı yaptım. Ama size farklı bir öneride daha buluna bilirim. Kekik, reyhan, nane, pul biber istediğiniz baharatı ekleyip deneye bilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder