12 Ağustos 2014 Salı

KITIR EKMEK

KITIR EKMEK (Çorba için yada atıştırmalık)

 
 
 
Evet sıra  bayat ekmekleri değerlendirebileceğimiz tarifde.
Çorbalarınızda  veya salataların yanında  çerez gibi  atıştırabileceğiniz   küp ekmekler.
 
MALZEMELER:
  • Bayat ekmek
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
NASIL YAPILIR?

  • Ekmek dilimlerini küp küp doğrayın. Üstüne  yağı ekleyip iyice karıştırın.
  • İster tavaya  alın  ister Fırın tepsisine yaydığınız ekmekleri 200 derece ısıtılmış fırında  3-4 dakika tutup çıkartın karıştırın.
  • Soğuduktan sonra kavanoza doldurup istediğiniz zaman çorba ve salatalarınızda kullanmak üzere buzdolabında saklayın.

NOT: Ben sadece tereyağlı yaptım. Ama size farklı bir öneride daha buluna bilirim. Kekik, reyhan, nane, pul biber  istediğiniz baharatı ekleyip deneye bilirsiniz.
 
AFİYET OLSUN...

     
      
     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder