4 Ağustos 2014 Pazartesi

TERBİYELİ TAVUK YEMEĞİ

                                          
TERBİYELİ TAVUK YEMEĞİ
 

 

MALZEMELER: 

  • 4-5 adet tavuk baget
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • Yarım defne yaprağı
  • 5 adet tane karabiber
  • Maydanoz Tuz, karabiber
 

 TERBİYESİ İÇİN:

  • 1 adet limon
  • 1 adet yumurta sarısı

 NASIL YAPILIR ?

  • Tavuk bageti  yıkayıp  tencere koyun.
  • Soğanı ikiye bölün yada tüm olarak ekleyin.
  • Defne yaprağı ve tane karabiberleri ilave edin.
  • Üzerine 5-6 bardak su ilave edin ve orta hararetli ateşte tavukları haşlayın.
  • Yaklaşık  15- 20 dakika haşladığınız tavukları suyun içinden alıp,kalan suyu süzün.
  • Süzdüğünüz tavuk suyuna, tavukları tuzu ilave edin ve suyu tekrar kaynatın.
  • Kaynayan suyun içine patatesleri ilave edin.
  • Patatesler pişene kadar yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısını, limon suyuyla iyice çırpın. Üzerine yemeğin suyundan azar azar ekleyin. Karışım yavaş yavaş yemeğe ilave ederek karıştırın.
  • 3-4 dakika daha kaynatarak ocağın altını kapatın.
  • İnce kıyılmış bol maydanoz ile servis yapın.
AFİYET OLSUN...
 
 
 
 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder