TERBİYELİ TAVUK YEMEĞİ
MALZEMELER:
- 4-5 adet tavuk baget
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- Yarım defne yaprağı
- 5 adet tane karabiber
- Maydanoz Tuz, karabiber
TERBİYESİ İÇİN:
- 1 adet limon
- 1 adet yumurta sarısı
NASIL YAPILIR ?
- Tavuk bageti yıkayıp tencere koyun.
- Soğanı ikiye bölün yada tüm olarak ekleyin.
- Defne yaprağı ve tane karabiberleri ilave edin.
- Üzerine 5-6 bardak su ilave edin ve orta hararetli ateşte tavukları haşlayın.
- Yaklaşık 15- 20 dakika haşladığınız tavukları suyun içinden alıp,kalan suyu süzün.
- Süzdüğünüz tavuk suyuna, tavukları tuzu ilave edin ve suyu tekrar kaynatın.
- Kaynayan suyun içine patatesleri ilave edin.
- Patatesler pişene kadar yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
- Ayrı bir kapta yumurta sarısını, limon suyuyla iyice çırpın. Üzerine yemeğin suyundan azar azar ekleyin. Karışım yavaş yavaş yemeğe ilave ederek karıştırın.
- 3-4 dakika daha kaynatarak ocağın altını kapatın.
- İnce kıyılmış bol maydanoz ile servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder