27 Mart 2014 Perşembe

KAKAOLU KEK

 KAKAOLU KEK

Diğer  blog yazarları gibi  bende şu sıralar sık eleyip ince dokuyorum sizlere güvenilir tarifler oluştura bilmek için. 

Yaptığım tarifler önce benim içime sinmeli sonra sizin:) Deneyip beğenmeniz  dileğiyle...

Resim ve  Kek  ablamdan desteğin için çok teşekkür ediyorum. Latife ARAR :)
 
Sofranızdan huzur ve bereket  hiç eksilmesin. 

Sevgiyle kalın...










 MALZEMELER:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya 
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 2,5-3 su bardağı  un
NASIL YAPILIR?
  • Yumurtayı şekerle krema kıvamına gelene kadar  iyice çırpın.
  • Sırayla sıvı yağı,sütü vanilyayı ekleyin karıştırın.
  • Ardından unu eleyerek ilave edin üzerine kabartma tozunu kakaoyu da döktükten sonra çok fazla karıştırmadan çırpın. 
  • En son cevizleri ekleyin  
  • Hazır olan kek harcını, yağlanmış kek kalıbına döküyoruz 5 dakika ısıttığımız 170 derecelik fırına kakaolu keki sürüyoruz.
  • 30-40 dakika sonra kakaolu kekin pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol ediyoruz ve kürdan kakaolu kekin içinden kuru çıkarsa, kekin piştiğini anlayıp, fırından çıkarıyoruz.

NOT :Güzel  bir kakaolu kek için, kesinlikle yumurta ve şekeri en az 5-6 dakika çırpmalısınız. Bu kekin iyi kabarmasını sağlar.
Kakao oranını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder