KAKAOLU KEK
Diğer blog yazarları gibi bende şu sıralar sık eleyip ince dokuyorum sizlere güvenilir tarifler oluştura bilmek için.
Yaptığım tarifler önce benim içime sinmeli sonra sizin:) Deneyip beğenmeniz dileğiyle...
Yaptığım tarifler önce benim içime sinmeli sonra sizin:) Deneyip beğenmeniz dileğiyle...
Resim ve Kek ablamdan desteğin için çok teşekkür ediyorum. Latife ARAR :)
Sofranızdan huzur ve bereket hiç eksilmesin.
Sevgiyle kalın...
MALZEMELER:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 2,5-3 su bardağı un
- Yumurtayı şekerle krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Sırayla sıvı yağı,sütü vanilyayı ekleyin karıştırın.
- Ardından unu eleyerek ilave edin üzerine kabartma tozunu kakaoyu da döktükten sonra çok fazla karıştırmadan çırpın.
- En son cevizleri ekleyin
- Hazır olan kek harcını, yağlanmış kek kalıbına döküyoruz 5 dakika ısıttığımız 170 derecelik fırına kakaolu keki sürüyoruz.
- 30-40 dakika sonra kakaolu kekin pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol ediyoruz ve kürdan kakaolu kekin içinden kuru çıkarsa, kekin piştiğini anlayıp, fırından çıkarıyoruz.
NOT :Güzel bir kakaolu kek için, kesinlikle yumurta ve şekeri en az 5-6 dakika çırpmalısınız. Bu kekin iyi kabarmasını sağlar.
Kakao oranını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder