4 Nisan 2014 Cuma

TUTMAÇ ÇORBASI



TUTMAÇ ÇORBASI



Bu çorbanın yapılış nedeni evde yoğurdun  fazla olması.
Sizinde bazen dolabınızdaki malzemeye göre yemek yaptığınız olmuştur. 
Bende düşündüm düşündüm Yoğurt,mercimek,yumurta,erişte ımm :)
Leziz mi leziz bir çorba sizlere.
Sevgiyle kalın...

MALZEMELER:

  • 1,5 su bardağı  ev yapımı yoğurt
  • 1/2 Su bardağı haşlanmış  yeşil mercimek
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 büyük soğan 
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 avuç erişte
  • 4-5 su bardağı su
  • 1 paket tavuk bulyon
  • Tuz, nane, karabiber
NASIL YAPILIR ?

  • Yoğurdu, yumurtanın sarısını, unu topak kalmayacak şekilde iyice çırpın.
  • 4-5 bardak suyu yavaş yavaş dökerek iyice özeyin.(su oranını koyuluğa göre  ayarlayabilirsiniz) 
  • Ocağa alın, haşlanmış yeşil mercimeği ve erişteyi ekleyin.
  • Kaynayana kadar sık sık karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Piştikten sonra tuzunu ekleyin. 
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritip küçük küçük doğradığınız soğanı, sarımsağı iyice kavurun tavuk bulyonu, naneyi ekleyin karıştırın.
  • Kaynamakta olan çorbaya ekleyip 5-10 dk daha pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder