TUTMAÇ ÇORBASI
Bu çorbanın yapılış nedeni evde yoğurdun fazla olması.
Sizinde bazen dolabınızdaki malzemeye göre yemek yaptığınız olmuştur.
Bende düşündüm düşündüm Yoğurt,mercimek,yumurta,erişte ımm :)
Leziz mi leziz bir çorba sizlere.
Sevgiyle kalın...
MALZEMELER:
- 1,5 su bardağı ev yapımı yoğurt
- 1/2 Su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 2 büyük soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 avuç erişte
- 4-5 su bardağı su
- 1 paket tavuk bulyon
- Tuz, nane, karabiber
- Yoğurdu, yumurtanın sarısını, unu topak kalmayacak şekilde iyice çırpın.
- 4-5 bardak suyu yavaş yavaş dökerek iyice özeyin.(su oranını koyuluğa göre ayarlayabilirsiniz)
- Ocağa alın, haşlanmış yeşil mercimeği ve erişteyi ekleyin.
- Kaynayana kadar sık sık karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Piştikten sonra tuzunu ekleyin.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip küçük küçük doğradığınız soğanı, sarımsağı iyice kavurun tavuk bulyonu, naneyi ekleyin karıştırın.
- Kaynamakta olan çorbaya ekleyip 5-10 dk daha pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder