2 Mayıs 2014 Cuma

HAŞHAŞLI ÇÖREK

HAŞHAŞLI ÇÖREK


 
Merhaba, okuyan herkese merhaba!
Aslında beklenen bir tarif herkes bunu neden yazmadığımı  soruyor. Dur şimdi eklerim, dur yarın eklerim derken bekleyen tariflerden birisi.
Hemen yapın fırına verin oh yanına da mis kokulu bir çay demleyin ,sonrada  değmeyin keyfinize :)
Sevgiyle kalın...

MALZEMELER:
  • 2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un

İÇ HARCI:
  • 1 kase haşhaş,yarım çay bardağı sıvı yağ

NASIL YAPILIR?
  • Ilık süte 1 paket mayayı eritin. 1 çay bardağı toz şeker ekleyin ve iyice karıştırın  üstünü kapatıp 10-15 dk bekletin fokur fokur olduğunu göreceksiniz.
  • Sıvı yağı,   tuzu  ve aldığı kadar unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. hamurun üzerini kapatarak  1,5-2 saat  arası  mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru üç parçaya ayırın. her bir parçayı elinizle yada oklavayla  açın. 
  • Haşhaşı sıvı yağla karıştırıp sürülecek kıvama getirin.
  • Açtığınız hamura  haşhaşlı iç malzemeden sürerek rulo yapın.İki parmak kalınlığında  parçalar kesin.Tepsiye resimdeki gibi dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece  fırında  pişirin.
AFİYET OLSUN... 



 

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder