HAŞHAŞLI ÇÖREK
Merhaba, okuyan herkese merhaba!
Aslında beklenen bir tarif herkes bunu neden yazmadığımı soruyor. Dur şimdi eklerim, dur yarın eklerim derken bekleyen tariflerden birisi.
Hemen yapın fırına verin oh yanına da mis kokulu bir çay demleyin ,sonrada değmeyin keyfinize :)
Sevgiyle kalın...
MALZEMELER:
- 2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- aldığı kadar un
İÇ HARCI:
- 1 kase haşhaş,yarım çay bardağı sıvı yağ
NASIL YAPILIR?
- Ilık süte 1 paket mayayı eritin. 1 çay bardağı toz şeker ekleyin ve iyice karıştırın üstünü kapatıp 10-15 dk bekletin fokur fokur olduğunu göreceksiniz.
- Sıvı yağı, tuzu ve aldığı kadar unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. hamurun üzerini kapatarak 1,5-2 saat arası mayalandırın.
- Mayalanan hamuru üç parçaya ayırın. her bir parçayı elinizle yada oklavayla açın.
- Haşhaşı sıvı yağla karıştırıp sürülecek kıvama getirin.
- Açtığınız hamura haşhaşlı iç malzemeden sürerek rulo yapın.İki parmak kalınlığında parçalar kesin.Tepsiye resimdeki gibi dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder