21 Mayıs 2014 Çarşamba

EV YAPIMI ÇİLEKLİ MEYBUZ

EV YAPIMI ÇİLEKLİ MEYBUZ




Eeee malum yaz geldi sürekli bir dondurma isteği Çağan beyde.
Bir anda düşündüm de çocukken biz kolayı buzlukta dondurup meybuz olarak yerdik. Ne kadar kıymetliydi o bizim için.
Bende oğluma yapayım dedim  ama kolayla değil tabiyki.Onunki doğal olmalı  evdeki çilekler geldi aklıma ve sonuç...
Valla oturdum bende yedim pek güzel olmuşlar. :)
SEVGİYLE KALIN...

 MALZEMELER:
  • Çilek
  • Pudra şekeri
  • Vanilya 

NASIL YAPILIR ?
  • İstediğiniz kadar çilekleri  blenderla  püre haline getirin.
  • İçine istediğiniz oranda pudra  şekerini, vanilyayı ekleyin  karıştırın.
  • Varsa meybuz kalıplarına yoksa istediğiniz kalıba dökerek  saplarını içine batırın.
  • Dondurucuda donana kadar bekletin.
  • Çıkarttığınızda   ılık suya tutup rahatça çıkmasını sağlaya bilirsiniz.

AFİYET OLSUN...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder