6 Mayıs 2014 Salı

İRMİK HELVASI

İRMİK HELVASI 




MALZEMELER:
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 125 gr tere yağ veya margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı fıstık
  • 1 paket vanilya

NASIL YAPILIR?
  • Margarin ve tereyağını tencerede eritin.
  • İrmiği ve fıstıkları  ekleyip altın rengini alana kadar kavurun.
  • Sütü  ve suyu ekleyip iyice karıştırın.Karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
  • Sonra şekeri ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte 5-10 dk  dinlendirin.
  • En son ocaktan alıp ağzı kapalı olarak bir süre daha demlendirin.
  • İstediğiniz şekilde servise sunun.
AFİYET OLSUN...


NOT:Siz şekerli seviyorsanız 1 su bardağı yerine  1,5 su bardağı şeker kullana bilirsiniz.
Dondurmalı servis yapmak isterseniz de  kesinlikle böyle sunmanızı tavsiye ederim. Kasenin dibine helvayı koyup hafif ortasını açıp, üzerine dondurma onun üzerine de tekrar helva koyup kaseyi ters çevirin.
İstediğiniz şekilde süsleyin.
 


 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder