23 Aralık 2015 Çarşamba

TEREYAĞLI HAŞLANMIŞ YUMURTA



Merhaba,
Daha önce böyle yumurta hiç yapmamıştım. Ailecek hoşumuza da gitti doğrusu.
Tarif için Cahide Sultan'a teşekkür ediyorum.

TEREYAĞLI HAŞLANMIŞ YUMURTA 

MALZEMELER:
  • 3-4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber


NASIL YAPILIR ?
  • Yumurtaları kayısı olacak şekilde haşlayın. (Yumurtayı ve yağı kişi sayısına göre ayarlayın)
  • Haşladığınız yumurtaları soyduktan sonra boyuna ikiye bölün.
  • Yağı tavaya alın eritin. Baharatları  ekleyin.
  • Yağınız kızarmaya başlayınca keşilmiş yumurtaları ekleyin  ve her iki yüzünüz kızartın.
  • Sıcak olarak servis yapın.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder