22 Aralık 2015 Salı

PATATESLİ TUZLU KEK


Börek ve poğaçayla uğraşmak istemeyen ama lezzetli de olsun isterseniz  işte bu tarif tam size göre.
İçindeki malzemeler sizin yaratıcılığınıza kalmış. Benim baktığım tariflerde taze soğan ve beyaz peynir yoktu ama ekledim çok da lezzetli oldu. Sizde istediğiniz malzemeleri ekleyin çıkartın damak tadınıza uyacak lezzetler yaratın.Kolay gelsin.

Sevgiyle kalın...

PATATESLİ TUZLU KEK
MALZEMELER:

  • 5 adet orta boy patates
  • 3 yumurta
  • 1/2 su  bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gr beyaz peynir veya kaşar peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • 5 dal taze soğan
  • Tuz , kimyon, pul biber
  • Çörek otu, susam

NASIL YAPILIR ?

  • Patatesleri küçük küçük küp seklinde doğrayın.
  • Yumurtayı çırpın.
  • Yoğurt ve sıvı yağı yumurtaya ekleyip iyice karıştırın.
  • Unla birlikte kabartma tozunu da ekleyip kek hamuru kıvamında olacak şekilde karıştırın.
  • Hamura doğramış olduğumuz patatesleri ve taze soğanı, maydanozu beyaz peyniri, baharatları, tuzunu ekleyin.
  • Hepsini karıştırdıktan  sonra yağlı kağıt serili tepsiye dökün.
  • Üstüne çörek otu yada susam dökebilirsiniz.
  • Fırında 180-190 derecede pişirin.

AFİYET OLSUN...

3 yorum: