21 Aralık 2015 Pazartesi

İRMİKLİ POĞAÇA






İRMİKLİ POĞAÇA


MALZEMELER:

  • 2 çay bardağı  irmik 
  • 50 gram tereyağı oda sıcaklığında
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım limonun suyu 
  • Aldığı kadar un
  • Tuz
İçi için:Beyaz peynir, maydanoz
Üzerine: 2 yemek kaşığı süt, 3 yemek kaşığı irmik


NASIL YAPILIR?

  • Yumuşak tereyağı, 1 yumurta ve 1 yumurta akı ile iyice karıştırın. (birinin sarısı üzeri için) 
  • Karbonatı limon suyu ile karıştırıp köpürtün.
  • Köpüren karbonatı, kabartma tozunu, tuz, limonlu ve azar azar unu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamuru istediğiniz  büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda açıp içine peynirli harçtan koyup kapatıp yuvarlayın.
  • Üzerine yumurta sarısı ve sütü çırpın. Poğaçaların üstünü önce sütlü karışıma sonra irmiğe bulayın.
  • Fırın tepsisine dizin.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

1 yorum: