20 Mart 2015 Cuma

MİDYE BÖREK

MİDYE BÖREK



MALZEMELER:
  • 6 yufka
  • 150 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
NASIL YAPILIR ?
  • Yufkaları 8 eşit parçaya bölün.



  • Bir parçası alarak geniş tarafı size doğru olacak şekilde masaya serin.
  • Üzerine erittiğiniz tereyağlı sıvı yağ karışımını sürün.
  • Yufkanın sivri kısmını tutup yukarıya doğru sürükleyin, sonra yanlarını ortadan birleştirip, alt kısmına  peynirli harçtan koyup  kenarlarından katlayarak rulo böreği gibi resimdeki şekilde sarın.


 
 
 

  • Tüm yufkalar için  aynı işlemi tekrarlayın.
  • Börekleri yağlı kağıt serili fırın  tepsisine  dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün 180 derecede kızarana kadar pişirin.
                                         AFİYET OLSUN... 


NOT: Bu böreğin içine sürülecek malzemesinin bir çok alternatifi var aslında İstediğiniz yağı kullanabilirsiniz.isterseniz sadece sıvı yağla yada tere yağlı yapabilirsiniz. Sütlü harç yapıp onu da sürebilirsiniz ben bu seferlik tereyağı ve sıvı yağ karışımı kullandım  fırından ilk çıktığında çıtır çıtır  oluyor.

 





Anlatımı yazarak zor olduğu için ayrıntılı olarak resmini çekmeye çalıştım. Umarım işinizi kolaylaştırmışımdır. 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder