LİMONLU CHEESECAKE
TABAN MALZEMELERİ:
- 2 paket Ülker kremalı Bisküvi
- 100 gr tereyağı
- 1 su bardağı fındık
- 3 yumurta
- 1 kutu krema
- 2 paket (400 gr) labne peyniri
- 3/4 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 limonun suyu
- 1 limon kabuğu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 limonun suyu
- 1 portakalın suyu
NASIL YAPILIR?
Tabanın yapılışı:
- Bisküvileri ve fındıkları rondodan un haline gelene kadar parçalayın.
- Tereyağı eritip un haline gelen bisküvilerle iyice karıştırın.
- Kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt kesip serin.
- Malzemeyi kek kalıbının altına ve kenarlarına elinizle bastırarak yayın.her tarafının eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Buzdolabına bekletin.
- Bu sırada fırını 175 derecede ısıtın.
- Labne peyniri ile şekeri çırpın. Sonra yumurta hariç tüm malzemeleri ekleyin. Biraz daha çırptıktan sonra. Kekteki gibi fazla çırpmanıza gerek yok.
- Yumurtaları kırıp tekrar karıştırın.
- Buzdolabından çıkarttığınız kelepçeli kalıba kremayı boşaltın.
- Fırın tepsinizin içine biraz su koyun
- Kalıbın altını büyük bir alüminyum folyo kaplayıp su olan fırın tepsisinin içine oturtun.( Alüminyum kalıptan içeri su girmemesi için)
- Isınmış fırında 45 dakika üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.
- Fırının kapağı yarı açık bırakarak soğumasını bekleyin.
- Portakal ve limonu sıkın.
- 1.5 su bardağı olacak şekilde üstünü suyla tamamlayın.
- Malzemeleri küçük bir tencereye alın.
- Çırpma teliyle karıştırarak pişirin.
- Sosun kabuk bağlamaması için soğuyana kadar ara ara sosu karıştırın.
- Keki soğuduktan sonra üzerine dökün.
- Buzdolabına kaldırın. Bir gün önceden yaparak dinlendirirseniz daha iyi olur.
- Servise hazır. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder