22 Mayıs 2015 Cuma

MİNİ KABAK SALATASI

MİNİ KABAK SALATASI 





Biraz uzun bir arada oldu sanırım. Hayat telaşı öyle bir sardı ki  işlerimi hafifletip tarif paylaşamıyorum. İşim bittiği zamanda sadece dinlenmek istiyorum neyse lafı uzatmadan güzel bir tarif daha sizlerle...
Sevgiyle kalın....


MALZEMELER:

  • 10-15 adet mini kabak
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  •  Tuz, karabiber

SOSU İÇİN:
  • 1 çay bardağı sızma zeytin yağı
  • 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 5-6 dal kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım limonun suyu

NASIL YAPILIR ?
  • Kabakların dış yüzeyini kabak soyacağı ile kabuklarını tam almadan çizgili olacak şekilde  temizleyin.
  • Uç kısımlarından ayırmadan  dörde bölün.
  • Teflon tavaya dizip, üzerine su, toz şeker, tuz ve karabiberini ekleyip biraz diri olacak şekilde haşlayın.
  • Suyunu süzün bu sırada sosunu hazırlayın.
  • Sos için  malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp,servis tabağına dizdiğiniz kabakların üzerine gezdirin.
  • Üzerine kıyılmış dere otuyla servis yapın .




AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder