MİNİ KABAK SALATASI
Biraz uzun bir arada oldu sanırım. Hayat telaşı öyle bir sardı ki işlerimi hafifletip tarif paylaşamıyorum. İşim bittiği zamanda sadece dinlenmek istiyorum neyse lafı uzatmadan güzel bir tarif daha sizlerle...
Sevgiyle kalın....MALZEMELER:
- 10-15 adet mini kabak
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su
- Tuz, karabiber
SOSU İÇİN:
- 1 çay bardağı sızma zeytin yağı
- 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
- 5-6 dal kıyılmış dereotu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Yarım limonun suyu
NASIL YAPILIR ?
- Kabakların dış yüzeyini kabak soyacağı ile kabuklarını tam almadan çizgili olacak şekilde temizleyin.
- Uç kısımlarından ayırmadan dörde bölün.
- Teflon tavaya dizip, üzerine su, toz şeker, tuz ve karabiberini ekleyip biraz diri olacak şekilde haşlayın.
- Suyunu süzün bu sırada sosunu hazırlayın.
- Sos için malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp,servis tabağına dizdiğiniz kabakların üzerine gezdirin.
- Üzerine kıyılmış dere otuyla servis yapın .
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder