EV YAPIMI KUMPİR
MALZEMELER:
- İstediğiniz kadar büyük boy patates
- Konserve mısır
- Siyah zeytin
- Kornişon turşu
- Haşlanmış sosis
- Kaşar peyniri (rendelenmiş)
- Yeteri kadar tereyağı
- Mayonez
- Ketçap
- Patatesleri yıkayıp, kurulayın.
- Alüminyum folyo ile her birini ayrı ayrı sarın.
- Önceden fırınınızı en yüksek dereceye ayarlayın.(benim 230 derece)
- 1 saat kadar pişirin(çatal batırıp pişip pişmediğine bakın)
- Pişen patatesleri ortadan ikiye kesin. Patatesler sıcakken üzerine biraz tereyağı, kaşar peyniri rendesi ilave edin.
- Sonra çatalla ezerek iyice karıştırın, püre haline getirin.
- Üstüne istediğiniz malzemeyi istediğiniz kadar ekleyin.
- En üste ketçap ve mayonez ilave edin.
- Kumpiriniz servise hazır.
AFİYET OLSUN....
NOT: Kumpiri nasıl arzu ederseniz o malzemelerle tükete bilirsiniz. Eğer vaktiniz çoksa alüminyum folyoya sarmadanda pişire bilirsiniz.Ben biraz daha hızlı olsun diye folyolayarak pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder