PATATES MANTISI
- 5-6 adet haşlanmış patates
- Yarım demetten biraz az maydanoz, dere otu
- 1 kase süzme yoğurt,
- 2-3 diş sarımsak,
- 1 yemek kaşığı salça,
- 2 yemek kaşığı tere yağ
- Tuz,
- Karabiber,
- Haşlanmış patatesleri bir kabın içerisine alarak 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip( tereyağın eriyeceği sıcaklıkta olması lazım) ezin.
- İnce ince kıyılmış maydanoz, dere otu, tuz, karabiber ekleyip yoğurun.
- Yoğurulan patatesli karışımdan, cevizden büyük toplar yapıp ortasını baş parmağınızla çanak şeklinde açın.
- Yoğurdu, bir kasenin içerisine alın ve üzerine sarımsakları ilave edin, iyice karıştırın.
- Hazırlanan patates çanaklarının içerisine, hazırladığınız sarımsaklı yoğurt ile doldurun.
- En üste 1 yemek kaşığı tereyağı eriterek salçalı sos yapın ve patateslerin üzerine dökerek hemen servis yapın.
NOT: Ben patatesleri önceden hazırlayıp sadece salçalı sosu servis yapacağım zaman ekliyorum. İsterseniz tere yağ yerine sıvı yağ kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder