20 Mart 2015 Cuma

PATATES MANTISI

PATATES MANTISI



MALZEMELER:

  • 5-6 adet haşlanmış patates
  • Yarım demetten biraz az maydanoz, dere otu
  • 1 kase süzme yoğurt,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 2 yemek kaşığı tere yağ
  • Tuz,
  • Karabiber,
 NASIL YAPILIR ?
  • Haşlanmış patatesleri bir kabın içerisine alarak 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip( tereyağın eriyeceği sıcaklıkta olması lazım) ezin.
  • İnce ince  kıyılmış maydanoz, dere otu, tuz, karabiber ekleyip yoğurun.
  • Yoğurulan patatesli karışımdan, cevizden büyük toplar yapıp  ortasını  baş parmağınızla  çanak şeklinde açın.
  • Yoğurdu, bir kasenin içerisine alın ve üzerine sarımsakları  ilave edin, iyice karıştırın.
  • Hazırlanan patates çanaklarının içerisine, hazırladığınız sarımsaklı yoğurt ile doldurun.
  • En üste 1 yemek kaşığı tereyağı eriterek salçalı sos yapın ve patateslerin üzerine dökerek hemen servis yapın.

 NOT: Ben  patatesleri önceden hazırlayıp sadece salçalı sosu servis  yapacağım zaman ekliyorum. İsterseniz tere yağ yerine sıvı yağ kullanabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder