14 Ocak 2015 Çarşamba

FIRINDA KAHVALTILIK EKMEK PİZZASI


FIRINDA KAHVALTILIK EKMEK PİZZASI



Bu  kahvaltılık türü , hemen hemen her evde bilinen ve eminim sık sık yapılan çeşitlerden. Hele ki evde bayat ekmeğiniz varsa  en güzel değerlendirmenin yolu olduğunu düşünüyorum. 
Damak zevkinize göre çeşitlendirmek mümkün.
Sucuk, sosis,  ilave edebilirsiniz yada sadece yumurtalı peynirli de deneye bilirsiniz. Ben cevizi çok yakıştırıyorum.
Tamamen sizin yaratıcılığınıza kaldı  bundan sonrası...

MALZEMELER:
  • 2 adet yumurta
  • 1 orta boy domates
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peynir
  • Sivri biber yada  kırmızı biber
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • İnce kıyılmış dere otu 
  • Mısır
  • Tereyağı
  • Ceviz içi
  • Karabiber, tuz

NASIL YAPILIR?

  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize ekmekleri  yerleştirin.
  • Ekmek dilimlerinin üzerine tereyağı  sürün.
  • Derin bir kapta yumurtaları çırpın. İçine domatesi, dereotunu, maydanozu, biberi ince ince kıyıp ekleyin. Beyaz peyniri, tuzu, karabiberi, mısırı da ekleyip iyice karıştırın.
  • Karışımımızdan ekmek dilimlerinin üzerine istediğiniz miktarda koyun.
  • Üstüne rendelediniz kaşardan gezdirin.  
  • Fırınınızın sadece üst kısmının ızgarasını açıp, ekmek dilimlerimiz kızarana kadar pişirin.
  • Kızaran ekmek dilimlerini fırından çıkartıp sıcak sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN...

 
NOT: İstediğiniz ekmek türünü kullanabilirsiniz. 

3 yorum: