21 Ocak 2015 Çarşamba

RULO POĞAÇA

RULO POĞAÇA



Bu tarifimde  http://cahidejibek.com/ adresinden denedim çok beğendim. 

Uzunn zaman oldu bu Poğaçayı yapalı fakat bir türlü fırsatını bulup yazamadım bu tarifimi. Değişik tarifleri denemek istiyorum aslında. Klasik poğaça şekilleri çok zaman alıyor. Pratik  çabuk yapılabilecek  bir poğaça, az zamanınızı alıyor.


SEVGİYLE KALIN...

MALZEMELER:
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
  • 1/3 paket yaşmaya
  • Hamura sürmek için, 4-5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
İç malzemesi
  • 2 adet orta boy patates
  • Beyaz peynir yada lor(istediğiniz miktarda)
  • Parmak Sucuk
  • Yarım demet maydanoz
NASIL YAPILIR ?
  • Derince bir kaba  sütü,  yağı,  yumurtayı, mayayı, şekeri, tuzu ekleyip iyice karıştırın.
  • Unu eleyerek  yavaş yavaş ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Üzerini  iyice kapatıp  mayalanmaya bırakın.
  • Hamurunuz mayalanırken haşladığınız  patatesleri rendeleyin. sucuğu küçük küçük doğrayın. Peyniri ekleyin. Maydanozu ince ince kıyın. Hepsini birlikte karıştırın.
  • Mayalanan hamurunuzu iki eşit parçaya bölün. Unlayarak  dikdörtgen  şeklinde açın. Eğer tam dikdörtgen şeklini veremezseniz kenarlarından keserek de şekil verebilirsiniz.  Erittiğiniz tereyağını hamurunuzun her tarafına fırca yardımıyla  sürün.
  • İç malzemesini eşit miktarda üzerine yayın, uzun kenarından başlayarak rulo yapın. 2 parmak genişliğinde dilimler  kesin. Hafifçe elinizle bastırıp tepsiye dizin.
  • Diğer hamurunuza da aynı işlemleri uygulayın.
  • Üzerilerine yumurta sarısını sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarınca üstüne bir örtü örtüp dinlendirin.
AFİYET OLSUN...


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder