FIRINDA KAHVALTILIK EKMEK PİZZASI
Bu kahvaltılık türü , hemen hemen her evde bilinen ve eminim sık sık yapılan çeşitlerden. Hele ki evde bayat ekmeğiniz varsa en güzel değerlendirmenin yolu olduğunu düşünüyorum.
Damak zevkinize göre çeşitlendirmek mümkün.
Sucuk, sosis, ilave edebilirsiniz yada sadece yumurtalı peynirli de deneye bilirsiniz. Ben cevizi çok yakıştırıyorum.
Tamamen sizin yaratıcılığınıza kaldı bundan sonrası...
MALZEMELER:
- 2 adet yumurta
- 1 orta boy domates
- Beyaz peynir
- Kaşar peynir
- Sivri biber yada kırmızı biber
- İnce kıyılmış maydanoz
- İnce kıyılmış dere otu
- Mısır
- Tereyağı
- Ceviz içi
- Karabiber, tuz
NASIL YAPILIR?
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize ekmekleri yerleştirin.
- Ekmek dilimlerinin üzerine tereyağı sürün.
- Derin bir kapta yumurtaları çırpın. İçine domatesi, dereotunu, maydanozu, biberi ince ince kıyıp ekleyin. Beyaz peyniri, tuzu, karabiberi, mısırı da ekleyip iyice karıştırın.
- Karışımımızdan ekmek dilimlerinin üzerine istediğiniz miktarda koyun.
- Üstüne rendelediniz kaşardan gezdirin.
- Fırınınızın sadece üst kısmının ızgarasını açıp, ekmek dilimlerimiz kızarana kadar pişirin.
- Kızaran ekmek dilimlerini fırından çıkartıp sıcak sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN...
NOT: İstediğiniz ekmek türünü kullanabilirsiniz.
ELİNİZE SAĞLIK, LEZİZ TATLAR.
YanıtlaSilLEZZET'İN ADI.
YanıtlaSilÇOK Bİ LEZZETLİ.
YanıtlaSil