30 Ekim 2014 Perşembe

ERİK MARMELATI

ERİK  MARMELATI


Köyden fazla erik  gelince değerlendirmek lazım diye düşündüm ve harekete geçtim. Yeni tarifim sizlerle :) Sevgiyle kalın...


 MALZEMELER:
  • 1 kg kırmızı erik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 adet limon suyu yada 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tereyağı

 NASIL YAPILIR ?


  • Erikleri bol suda yıkayın.
  • Çekirdeklerini de çıkarıp küçük parçalara bölüp  tencereye alın.
  • Üzerine yarım su bardağı suyu ekleyin. Kısık ateşte ağzını kapalı olarak yumuşayana kadar pişirin. ( üstüne toplanan köpüklerini alın.)
  • İyice yumuşayan erikleri blenderdan geçirip ezin. Kabukları sevmezseniz eğer ince süzgeçten geçirebilirsiniz.
  • Tekrar tencereye aldığınız marmelada şekeri, tere yağını  marmelat kıvamı alana kadar kaynatın.
  • Ateşin üzerinden almadan birkaç dakika önce limon tuzu veya limon suyunu ekleyin.
  • Sıcak sıcak kavanoza doldurup, kapağını sıkıca kapatın. 
  • Ters çevrin ve 24 saat  üstünü örtüp öylece bekletin. 
  • Kışlık marmeladınız  hazır afiyetle yiyebilirsiniz.

NOT: Marmeladınızın kıvamını kontrol etmek için bir tabağa 1 çay kaşığı  dökün. Soğuduğunda şekli bozulmuyorsa kıvama gelmiş demektir. Şeker oranını ağız tadınıza göre ayarlaya bilirsiniz. Ellerinize sağlık...
photoGridImage.jpg görüntüleniyor


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder