ERİK MARMELATI
Köyden fazla erik gelince değerlendirmek lazım diye düşündüm ve harekete geçtim. Yeni tarifim sizlerle :) Sevgiyle kalın...
MALZEMELER:
- 1 kg kırmızı erik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı su
- 1 adet limon suyu yada 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı tereyağı
NASIL YAPILIR ?
- Erikleri bol suda yıkayın.
- Çekirdeklerini de çıkarıp küçük parçalara bölüp tencereye alın.
- Üzerine yarım su bardağı suyu ekleyin. Kısık ateşte ağzını kapalı olarak yumuşayana kadar pişirin. ( üstüne toplanan köpüklerini alın.)
- İyice yumuşayan erikleri blenderdan geçirip ezin. Kabukları sevmezseniz eğer ince süzgeçten geçirebilirsiniz.
- Tekrar tencereye aldığınız marmelada şekeri, tere yağını marmelat kıvamı alana kadar kaynatın.
- Ateşin üzerinden almadan birkaç dakika önce limon tuzu veya limon suyunu ekleyin.
- Sıcak sıcak kavanoza doldurup, kapağını sıkıca kapatın.
- Ters çevrin ve 24 saat üstünü örtüp öylece bekletin.
- Kışlık marmeladınız hazır afiyetle yiyebilirsiniz.
NOT: Marmeladınızın kıvamını kontrol etmek için bir tabağa 1 çay kaşığı dökün. Soğuduğunda şekli bozulmuyorsa kıvama gelmiş demektir. Şeker oranını ağız tadınıza göre ayarlaya bilirsiniz. Ellerinize sağlık...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder