2 Ekim 2014 Perşembe

ELMA DİLİMLİ FIRINDA PATATES

BAHARATLI, ELMA DİLİMLİ FIRINDA PATATES




Patates mi ? ıımmm bayılıyorum her türlüsüne  ama en sevdiğim şekli az yağda ve fırında olduğu için bu olsa gerek.
İstediğiniz her baharatı ekleye bilirsiniz.
Sizin damak tadınızla renklenecek bir tarif.
Size küçük bir tüyo ben pizzacıların verdiği küçük baharat poşetlerini atmayıp  saklıyorum ve bu tarifi yaparken kullanıyorum. Kolay gelsin :)

MALZEMELER:

  • 4-5 adet orta boy taze patates
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1-2 yemek kaşığı tere yağ
  • 1 diş sarımsak
  • Biberiye 
  • Kekik
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

NASIL YAPILIR?

  • Önce patatesleri iyice temizleyin. Bunun için ben temiz bir bulaşık süngeri kullandım. Patatesi temizlemenin en iyi yolu olduğunu düşünüyorum.
  • Elma dilimi şeklinde doğrayın.
  • Üzerine 1 diş sarımsağı rendeleyin, tuzunu, baharatları ve 1 yemek kaşığı yağıda gezdirerek, patateslerin her tarafına karıştırarak yedirin.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine  yada borcama dizerek üzerine tere yağını küçük küçük parçalar halinde  yayın  200 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder