FIRINDA KREMALI MANTARLI PATATES
MALZEMELER:
- 1 adet kuru soğan
- 5 adet orta boy patates
- 400 gr mantar
- 200 ml krema
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber
NASIL YAPILIR ?
- Soğanları tavaya koyup biraz kavuralım.
- Mantarları da ekleyip kavurmaya devam edin.Tuzu ve karabiberi ekleyin. Mantarlar pişmeye yakın altını söndürün.
- Patatesleri istediğiniz şekilde doğrayın.(ben halka halka doğradım. Çok kalın olmasın yeter)
- Mantarları alıp fırın kabının tabanına serin. Üzerine patatesleri dizin.
- Kremayı eşit şekilde dökün ve 200 derece de ısınmış fırına sürün.
- Üzeri boncuk boncuk kızarmaya başlayınca fırından alın.
- Rendelediğiniz kaşar peynirini üzerine serpin ve tekrar fırına sürün. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarın. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder