14 Temmuz 2016 Perşembe

FIRINDA KREMALI MANTARLI PATATES






FIRINDA KREMALI  MANTARLI PATATES

MALZEMELER:
  • 1 adet kuru soğan 
  • 5 adet orta boy patates
  • 400 gr mantar
  • 200 ml krema
  • Rendelenmiş kaşar peyniri 
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber



NASIL YAPILIR ?
  • Soğanları tavaya koyup biraz kavuralım.
  • Mantarları da ekleyip kavurmaya devam edin.Tuzu ve karabiberi ekleyin. Mantarlar pişmeye yakın altını söndürün.
  • Patatesleri istediğiniz şekilde doğrayın.(ben halka halka doğradım. Çok kalın olmasın yeter)
  • Mantarları alıp fırın kabının tabanına serin. Üzerine patatesleri dizin.
  • Kremayı eşit şekilde dökün ve 200 derece de ısınmış fırına sürün.
  • Üzeri boncuk boncuk kızarmaya başlayınca fırından alın.
  • Rendelediğiniz kaşar peynirini üzerine  serpin ve tekrar fırına sürün. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarın. Sıcak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder