REYHANLI KIYMALI KABAK DOLMASI
MALZEMELER:
- 1 kg. kabak
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı kısırlık bulgur
- 250 gr kıyma
- Kurutulmuş reyhan bolca
- Tuz, karabiber
Üzeri için:
- Yoğurt
- Sarımsak,
- Tereyağ, kırmızı biber
NASIL YAPILIR ?
- Kabakların üst kabukları tırtıklı olarak soyun.Halka şeklinde kesin, içlerini kabak oyucu ile çıkartın.
- Başka bir kapta kıyma, bulgur, doğranmış soğan, tuz ve bolca reyhan koyun. Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Hazırladığınız iç harcını kabaklara doldurun.
- Tencereye dizin. Üzerini geçmeyecek şekilde su koyun.
- Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
- Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli kızdırılmış tereyağı dökün.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder