18 Nisan 2016 Pazartesi

TIRTIL KURABİYE


TIRTIL KURABİYE
MALZEMELER:


  • 125 gr tereyağı oda sıcaklığında
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarim paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un


NASIL YAPILIR ?
  • Tere yağını, sıvı yağını, şekeri, yumurtayı,  krema kıvamına gelene kadar çırpma teliyle karıştırın.
  • Kabartma tozu, nişasta, vanilyayı ekleyin. Unu azar azar eleyerek ilave edin.  Yumuşak bir hamur elde edin.(kulak memesi kıvamı)
  • Hamurun bir kısmını tırtıl uçlu kalıba koyun.
  • Parmağınızla hamuru iterek  tepsiye parmak uzunluğunda hamurlar sıkın.
  • Önceden ısınmış 170-180 derece  arası fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder