TIRTIL KURABİYE
MALZEMELER:- 125 gr tereyağı oda sıcaklığında
- 1 yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- Yarim paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
NASIL YAPILIR ?
- Tere yağını, sıvı yağını, şekeri, yumurtayı, krema kıvamına gelene kadar çırpma teliyle karıştırın.
- Kabartma tozu, nişasta, vanilyayı ekleyin. Unu azar azar eleyerek ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edin.(kulak memesi kıvamı)
- Hamurun bir kısmını tırtıl uçlu kalıba koyun.
- Parmağınızla hamuru iterek tepsiye parmak uzunluğunda hamurlar sıkın.
- Önceden ısınmış 170-180 derece arası fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder