PATATESLİ KOL BÖREĞİ
MALZEMELER:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 Yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru instant maya
- 4 su bardağı un (Unu kıvamına göre arttırabilirsiniz)
Hamura sürmek için
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
İç Harcı için
- 7 adet haşlanmış patates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- Zeytinyağı, tuz ,pul biber
NASIL YAPILIR ?
- Öncelikle iç harcı için doğranmış soğanları kavurun. Çatalla ezdiğiniz patatesi de ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve pul biberi de eklenerek soğumaya bırakın.
- Hamur için yoğurt, yumurta,zeytin yağı, su, tuzu iyice karıştırın. Mayayı una katarak unu da ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru mayalandırmadan sadece 10 dk dinlendirin.10 eşit parçaya ayırıp küçük bezeler elde edin.
- Hepsini unlayarak tek tek açın. Açabildiğiniz kadar ince olmasına dikkat edin (baklava yufkasının inceliğine yakın)
- Diğer bir yanda açacağımız yufkalara sürmek için 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay bardağı zeytinyağı eritilip altı kapatılır.
- Açılan yufkaya erittiğimiz yağdan sürün ve ortadan ikiye enlemesine kesin.
- Yufkanın geniş tarafına harçtan koyarak fazla sıkmadan rulo olacak şekilde sarın.
- Gül şeklini vererek tepsinin ortasına yerleştirin.
- Bu işlemi bütün yufkalara uygulayın. Hepsini ortadaki rulonun etrafına dolayın.
- Tepsiye sığmazsa ikinci tepside de aynı işlemleri uygulayın.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp 170-180 derece fırında yavaş yavaş pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder