18 Nisan 2016 Pazartesi

PATATESLİ KOL BÖREĞİ




PATATESLİ KOL BÖREĞİ



MALZEMELER:


  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 Yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru instant maya
  • 4 su bardağı un (Unu kıvamına göre arttırabilirsiniz)



Hamura sürmek için 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı



İç Harcı için
  • 7 adet haşlanmış patates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Zeytinyağı, tuz ,pul biber
NASIL YAPILIR ?
  • Öncelikle iç  harcı için doğranmış soğanları kavurun. Çatalla ezdiğiniz patatesi de ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve pul biberi de eklenerek  soğumaya bırakın.
  • Hamur için yoğurt, yumurta,zeytin yağı, su, tuzu iyice karıştırın. Mayayı una katarak unu da ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru mayalandırmadan sadece 10 dk dinlendirin.10 eşit parçaya ayırıp küçük bezeler elde edin.
  • Hepsini unlayarak tek tek açın. Açabildiğiniz kadar ince olmasına dikkat edin (baklava yufkasının inceliğine yakın)
  • Diğer bir yanda açacağımız yufkalara sürmek için 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay bardağı zeytinyağı eritilip altı kapatılır.
  • Açılan yufkaya erittiğimiz yağdan sürün ve ortadan ikiye enlemesine kesin.
  • Yufkanın geniş tarafına harçtan koyarak fazla sıkmadan rulo olacak şekilde sarın.
  • Gül şeklini vererek tepsinin ortasına yerleştirin.
  • Bu işlemi bütün yufkalara uygulayın. Hepsini ortadaki rulonun etrafına dolayın.
  • Tepsiye sığmazsa ikinci tepside de aynı işlemleri uygulayın.
  • Üzerine yumurta sarısını sürüp 170-180 derece fırında yavaş yavaş pişirin.




AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder