SOSU YUMURTASIZ ISLAK KEK
MALZEMELER:
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket kakao (25 gr)
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (akışkan bir kıvamı olacak)
SOSU İÇİN:
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket %70 bitter çikolata
- 1 paket kakao
NASIL YAPILIR ?
- Yumurta ve şekeri mikserle en hızlı ayarda 7-8 dakika yumurta beyazla yana dek çırpın.
- Diğer sıvı malzemeleri süt, sıvı yağı ekleyin, çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu, kakao, vanilyayı eleyerek ilave edin.
- Mikserin en düşük hızında sadece homojen bir karışım olacak kadar çırpın.
- Yağladığınız fırın tepsisine yada borcama kek harcını dökün.
- 170 derecede fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
- Kekiniz olurken küçük bir tencereye 2 su bardağı sütü, parça parça çikolatayı, kakaoyu, şekeri, yağı ekleyip sadece çikolataları eritecek kadar ılıtın.
- Fırından çıkan kekin biraz sıcaklığı geçince kürdanla üzerine delikler açıp, sosun yarısını dökün.
- Kekinizi dilimleyin ve sosun kalanını eşit miktarda tekrar üstüne gezdirin.
- Soğuduktan sonra servise hazır.
AFİYET OLSUN...
NOT: Unun kıvamı burada önemli tepsiye döktüğünüzde yayılmalı.
Kakao oranını damak tadınıza göre arttırıp azalta bilirsiniz.
Sosunu çikolatasız da yapa bilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder