18 Haziran 2015 Perşembe

ISLAK KEK

SOSU YUMURTASIZ ISLAK KEK

MALZEMELER:
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao (25 gr)
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (akışkan bir kıvamı olacak) 

SOSU İÇİN:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket %70 bitter çikolata
  • 1 paket kakao 


NASIL YAPILIR ?

  • Yumurta ve şekeri mikserle en hızlı ayarda 7-8 dakika yumurta beyazla yana dek  çırpın.
  • Diğer sıvı malzemeleri süt, sıvı yağı ekleyin, çırpmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu, kakao, vanilyayı  eleyerek ilave edin.
  • Mikserin en düşük hızında sadece homojen bir karışım olacak kadar  çırpın. 
  • Yağladığınız fırın tepsisine yada borcama  kek harcını dökün.
  • 170 derecede fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  • Kekiniz olurken küçük bir tencereye 2 su bardağı sütü,  parça parça çikolatayı, kakaoyu, şekeri, yağı ekleyip sadece çikolataları eritecek kadar ılıtın.
  • Fırından çıkan kekin biraz sıcaklığı geçince kürdanla üzerine delikler açıp, sosun yarısını dökün.
  • Kekinizi dilimleyin ve sosun kalanını eşit miktarda tekrar üstüne gezdirin.
  • Soğuduktan sonra servise hazır.
AFİYET OLSUN...
NOT: Unun kıvamı burada önemli tepsiye döktüğünüzde yayılmalı.
Kakao oranını damak tadınıza göre arttırıp azalta bilirsiniz.
Sosunu çikolatasız da yapa bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder