16 Haziran 2015 Salı

İRMİK TATLISI

İRMİK TATLISI



MALZEMELER:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 12 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya 
  • 1 limon veya portakal kabuğu rendesi
NASIL YAPILIR ?

  • Süt, irmik ve şekeri muhallebi kıvamına gelene dek sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ocağı altını kapatıp, vanilya, limon kabuğu rendesi ve  tereyağı ekleyin.
  • İstediğiniz kabı su ile ıslattıktan sonra irmik tatlınızı dökün.
  • Buz dolabına,  dışarıda soğuduktan sonra kaldırın.
  • Dolapta soğutup ters çevirerek servis yapabilirsiniz.


AFİYET OLSUN...


PÜF NOKTASI : Kaseleri önceden ıslatırsanız soğuduktan sonra ters çevirmeniz çok daha kolay olacaktır.

NOT: Bu tatlımızın en güzel yanı ister cevizle, ister çikolata sosla, ister meyve sosu ile, yada sade  olacak şekilde  servise sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder