İRMİK TATLISI
MALZEMELER:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 12 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 limon veya portakal kabuğu rendesi
NASIL YAPILIR ?
- Süt, irmik ve şekeri muhallebi kıvamına gelene dek sürekli karıştırarak pişirin.
- Ocağı altını kapatıp, vanilya, limon kabuğu rendesi ve tereyağı ekleyin.
- İstediğiniz kabı su ile ıslattıktan sonra irmik tatlınızı dökün.
- Buz dolabına, dışarıda soğuduktan sonra kaldırın.
- Dolapta soğutup ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
PÜF NOKTASI : Kaseleri önceden ıslatırsanız soğuduktan sonra ters çevirmeniz çok daha kolay olacaktır.
NOT: Bu tatlımızın en güzel yanı ister cevizle, ister çikolata sosla, ister meyve sosu ile, yada sade olacak şekilde servise sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder