29 Eylül 2014 Pazartesi

ELMA SUYU

ELMA SUYU (Elma kompostosu)


Elimde elma fazla olunca  meyve suyuyla değerlendirdim.
Bu tarife hoşaf mı   kompostomu desem diye düşünürken   baktım ki herkes benim gibi araştırmış (ben geç bile kalmışım ) ve bu konuya takılmış anlaşılan.
Öğrendim ki kompostoyla hoşafı birbirinden ayıran en büyük özellik
Komposto mevsimin yaş meyvelerinden yapılan, hoşaf ise kuru meyvelerden yapılan içecekmiş.
Bu bilgiyi de sizlerle paylaşmak istedim. 
Mutfağınızdan sevgi ve yemek kokusu hiç eksik olmasın :) 

SEVGİYLE KALIN...
 
 MALZEMELER:
  • 5-6  adet  elma 
  • 2-3 adet karanfil
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 adet limon
  • 1 su bardağı şeker
  • 1  litre su
NASIL YAPILIR ?
  • Elmayı yıkayıp  kabuklarıyla beraber küp küp doğrayın.
  • Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan suyun içine şekeri,  karanfilleri, limonu sıkıp ekleyin. 10-15 dk  kaynattıktan sonra altını kapatın.
  • Ağzını kapatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süzüp dolaba kaldırın.
  • Soğuk servis yapın. :)


AFİYET OLSUN...
NOT: Elinizde taze zencefil varsa rendeleyerek ekleyebilirsiniz.
4 adet yeşil elma
20 gr taze zencefil
10 adet karanfil
1 litre su
100 gram bal
- See more at: http://merininmutfagi.blogspot.com.tr/2012/01/zencefilli-elma-kompostosu.html#sthash.8kSBFS82.dpuf
4 adet yeşil elma
20 gr taze zencefil
10 adet karanfil
1 litre su
100 gram bal
- See more at: http://merininmutfagi.blogspot.com.tr/2012/01/zencefilli-elma-kompostosu.html#sthash.8kSBFS82.dpuf






2 yorum: