23 Eylül 2014 Salı

VİŞNE KOMPOSTOSU



VİŞNE KOMPOSTOSU

 
Vişnenin harika rengi...
Vişnelerim bu sene  annemin bahçesinden, annem toplamış benim için.
Kısa sürede ve  az malzemeyle yapıldığı için çok sık tercih ederim. 
Malum önümüz bayram bayramda misafirlerime vişne kompostosu ikram etmekten zevk alıyorum. 
Sizde bayramda misafirlerinize ikram etmek isterseniz işte tarifim.

SEVGİYLE KALIN... 

MALZEMELER:
  • ½ kg vişne  ( taze veya dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz )
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 lt  su
  • 2-3 adet karanfil
  • Küçük parça çubuk tarçın
  • Yarım  limon suyu
NASIL YAPILIR ?

  • Taze vişne kullanıyorsanız saplarını ayıklayın ve yıkayın.
  • Tencereye 1 lt  suyu  koyun. İçine vişneleri ve şekeri ilave edip karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca karanfilleri, tarçını ekleyin.  
  • Orta ateşte vişne rengini ve tadını suya verene kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın.
  • En son limon suyunu ekleyin.
  • İçinden tarçın çubuğunu alın ister süzerek  isterseniz taneli olarak kaselerde yemeklerin yanında soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN...

 NOT:Dondurulmuş vişne kullanacaksanız. ( yukarıdaki tariften tek farkı su kaynadıktan sonra vişneleri eklemeniz)
Tencerede su ve şekeri bir taşım kaynatın. Kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve vişneleri ilave edin.
Şeker miktarını damak tadınıza göre değiştire bilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder