28 Şubat 2017 Salı

ÜZÜMLÜ KAYA KURABİYE

Bu tarifi Portakal Ağacının sayfasında görüp denenecekler  arasına ekledim ve denedim. Güzelde oldu doğrusu. Sizde denemek isterseniz yeni bir tarif sizlerle...
Sevgiyle kalın...
ÜZÜMLÜ KAYA KURABİYE
MALZEMELER:
  • 1 paket (250 gr) margarin (oda sıcaklığında yumuşak)
  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un (3,5 su bardağı)

NASIL YAPILIR?
  • Margarini, yumurtayı ve şekeri karıştırın.
  • Üzümü ve cevizi ekleyin.
  • Önce 2 bardak  una vanilya ve kabartma tozunu ekleyip üzerine  eleyin.
  • Sürekli yoğurarak diğer unu ekleyerek elinize yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurdan parçalar koparıp şekil verin.
  • Önceden ısınmış 175 derece  fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. 
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder