Selamlar herkese, çok vaktim yok aslında ama dayanamadım bu lezzeti de biran önce paylaşmak istiyorum. Ne ara ne için koşturduğumu bile unutacak kadar yoğunken bloguma aldığım güzel yorumları duyunca hemen bir şeyler paylaşma arzum çoğalıyor. Teşekkürler :)
LİMONLU CHEESECAKE
MALZEMELER:
Tabanı için;
1.5 paket burçak bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı
Dolgusu için;
- 300 gr. labne peyniri
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım limon suyu ve bir limon kabuğu rendesi
Limon sosu için;
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 silme yemek kaşığı nişasta
1 limon suyu ve kabuğu rendesi
1 silme çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 silme yemek kaşığı nişasta
1 limon suyu ve kabuğu rendesi
1 silme çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı vanilya
NASIL YAPILIR ?
- Bisküvileri robotta un haline getirin. Eritilmiş tereyağını robotta un haline getirdiğiniz bisküvilerle karıştırın.
- Kelepçeli kalıbınıza, hazırladığınız bisküvileri yayın ve iyice bastırarak düzgün bir zemin oluşturun.
- Karıştırma kabına labne ve süzme yoğurdu alıp mikserle hafifçe karıştırın.
- Yumurtaları teker teker kırıp yavaşça yedirin. Limon suyunu ve kabuğunu da ekleyip tekrar karıştırın.
- Son olarak nişastayı ve unu ekleyelim.
- Kelepçeli kalıbınıza bisküvilerin üzerine hazırladığınız karışımı dökün.
- 170 derecelik fırında 40-45 dakika kadar pişirin. ( Fırının içine ısıya dayanıklı bir kasenin içinde su koyun.)
- Üstü hafif kızarmış ortası çok hafif sallanırken fırından alın.
- Gelelim sosunun hazırlanmasına;
- Süt, su, şeker,limon kabuğu,zerdeçal ve nişastayı tencereye alıp karıştırarak pişirin.
- Sosu ocaktan alıp ılımasını bekleyin
- Ilıttığınız sosun içine limon suyunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Ilıyan cheesecake'in üzerine ılık olarak sosu dökün.
- Güzel bir sonuç almak istiyorsanız akşamdan yapın ve 1 gece mutlaka bekletin derim.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder