FIRINDA SOMON BALIĞI
- 500 gr Norveç somonu ( fileto)
- 2 diş sarımsak
- Maydanoz
- Dere otu
- 1 Tatlı kaşığı hardal
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Karabiber, nane, kekik, tuz
NASIL YAPILIR?
- Somonun derisini bıçakla kesip balıktan ayırın. Yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyin.
- Bir kaseye maydanoz ve dere otunu ince ince kıyıp koyun, sarımsakları rendeleyin, zeytin yağını, karabiberi, kuru naneyi, hardalı, tuzunu zeytin yağını ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Balıkların üzerine döküp her yerine yayılacak şekilde sosu iyice yedirin.
- Buzdolabında en az 1 saat bekleterek marine edin.
- Balığı yağlı kağıt serili fırın kabına koyup üzerine kekik serpin.
- Fırını 200 derecede ısıtıp, somon balıklarını fırına koyup 20-30 dakika arası pişirin, çabuk piştiği için fırında çok bekleterek kurutmayın. Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder