15 Şubat 2016 Pazartesi

FIRINDA SOMON BALIĞI


FIRINDA SOMON BALIĞI

MALZEMELER:

  • 500 gr  Norveç somonu ( fileto)
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Dere otu
  • 1 Tatlı kaşığı hardal
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Karabiber, nane, kekik, tuz
NASIL YAPILIR?

  • Somonun derisini bıçakla kesip balıktan ayırın. Yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyin.
  • Bir kaseye  maydanoz ve dere otunu ince ince kıyıp koyun, sarımsakları rendeleyin, zeytin yağını, karabiberi, kuru naneyi, hardalı, tuzunu  zeytin yağını  ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
  • Balıkların üzerine  döküp her yerine yayılacak şekilde sosu iyice yedirin.
  • Buzdolabında en az 1  saat  bekleterek marine edin.
  • Balığı yağlı kağıt serili  fırın kabına koyup üzerine kekik serpin.
  • Fırını 200 derecede ısıtıp, somon balıklarını fırına koyup 20-30 dakika arası  pişirin, çabuk piştiği için fırında çok bekleterek kurutmayın. Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder